IJsvereniging ‘NKZ’

3/3/2018

Vandaag waren er prikslee-wedstrijden. Om half 2 startten de eersten. In totaal waren er 24 deelnemers. Het was een spannende, maar ook gezellige strijd.

De schaatswedstrijden gingen helaas niet door, omdat daar te weinig aanmelding voor was.

Bij de jongste deelnemers was de uitslag:

 1. Eline ter Veld
 2. Olaf Schuiling
 3. Gianca ter Veld

Bij de oudere jeugd was de uitslag:

 1. Sytze Jann Mulder
 2. Rolf Boelens
 3. Tim Jagt

Bij de dames was de uitslag:

 1. Gerda Boelens
 2. Marloes Westerhuis
 3. Henny Bos

Bij de heren was de uitslag:

 1. Popko Westerhuis
 2. Bert Hommes
 3. Henk Hielke Mulder

 

 

28/2/2018

Jaaaa!!! Er kan weer geschaatst worden op natuurijs!! Vanaf vandaag (28-02-2018) is de IJsbaan van N.K.Z. officieel geopend. De baan ligt naast Camping De Schuilhoeve aan de kolonievaart in Huis ter Heide.

Het is mooi ijs. Vanwege de aanhoudende harde wind zit er nog wel een windwak halverwege, waardoor het altijd oppassen blijft. Maar er kan en mag weer geschaatst worden!

Voor leden is er gratis toegang van zonsopkomst tot zonsondergang.

Niet leden uit de omgeving zijn ook welkom, graag dan wel lid worden.

 


 

 

Het bestuur van de ijsvereniging NKZ (Norgervaart, Kolonievaart, Zuidvelde) bestaat uit:

Wim Pastoor

Lammert Koops

Albert Schuiling

André Boelens

Freddy Santing

Gerda Boerma

 

Contact:

W. Pastoor
p/a Koelenweg 2-B, 9336 TG Huis ter Heide
0592-388378
w.a.pastoor@gmail.com

 

Mail-adres secretariaat: freddyenroeliesanting8@gmail.com

 

Wanneer het ijs het houdt, kan er weer geschaatst worden!!

 

De ijsvereniging zorgt daarnaast jaarlijks voor een mooi verlichte Koelenweg-brug in de donkere periode van het jaar.

 

 

Zilveren legpenning van verdienste voor ijsvereniging N.K.Z.

zilveren legpenning NKZ

Op de foto van rechtsaf: Gerda Boerma, burgemeester Hans van der Laan, Lammert Koops, Wim Pastoor, Albert Schuiling, André Boelens en Freddy Santing.

Burgemeester Hans van der Laan reikte op 30 januari 2015 de zilveren legpenning van verdienste van de gemeente Noordenveld uit aan het bestuur van de IJsvereniging Norgervaart Kolonievaart Zuidvelde (N.K.Z.). De ijsvereniging bestond op 27 januari 75 jaar. Dat jubileum werd gevierd tijdens een bijzondere jaarlijkse ledenvergadering in Café Huis ter Heide, dat ook al 75 jaar als clubhuis van de ijsvereniging dienst doet. De legpenning wordt uitgereikt aan in de gemeente Noordenveld gevestigde en werkzame verenigingen en instellingen die hiervoor naar het oordeel van burgemeester en wethouders wegens hun bijzondere verdiensten in aanmerking komen.

Volgens voorzitter Lammert Koops werd twee jaar geleden ontdekt dat in de voormalige Drentsche en Asser Courant een stukje had gestaan waarin over de oprichtingsdatum van 27 januari 1940 werd gerept. Reden te meer voor een speciale ledenvergadering. “Helaas niet op een moment dat er ijs ligt, maar we hebben even contact gehad met het KNMI en ze hebben toch nog voor winterse omstandigheden gezorgd, zodat we nog wel een beetje in de winterse sfeer zitten.” Het eerste notulenboek dateert van 1950. De ijsbaan ligt op een opvallende plaats waar men veel bekijks trekt en de zeker de opvallende verlichting alle bezoekers en voorbijgangers aanspreekt. De verlichting is nieuw, maar op de Koelenbrug zijn nog nieuwe lichten nodig en daar wordt het geld van onder meer de gemeente en de vrouwenvereniging Onder Ons uit Huis ter Heide voor gebruikt.

Soms gaan de schaatsers eerst het ijs op achter de Schuilhoeve aan de Kolonievaart, waar het ijs sneller begaanbaar is omdat het er ondiep is. Maar schaatsen op de echte ijsbaan geniet natuurlijk de voorkeur. Voorzitter Koops: “We zijn sterk verankerd in de samenleving, zeg maar ‘een vaste waarde’. Ik wil ook alle oud-bestuursleden en vrijwilligers bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat er de 75 jaar hebben bereikt. Starters, baanvegers, de vrijwilligers die helpen bij het plaatsen van de verlichting. We doen het met z’n allen.” Burgemeester Van der Laan noemde het bestuur van de ijsvereniging N.K.Z. een ambitieuze club. “Ze spreken over zaken als het Elfstedengevoel en horror-winter, maar ik heb ook begrepen dat ze alert zijn op het verkrijgen van subsidies…”

sneeuw ladies hth 055Onderdeel van de feestelijke avond was een verloting, maar ook een bloemlezing met grappige anekdotes uit de notulenboeken viel bij de aanwezigen zeer in de smaak. Bestuurslid Gerda Boerma had zich daarvoor speciaal in schaatskleding gehuld.

(Bron: www.ditisnorg.nl)